sobota 27. dubna 2013

Tvaroháč


Suroviny:


  Korpus:

 2 hrníčky rozdrcených keksů
1/3 hrnečku rozpuštěného másla
1 a 1/4 hrnečku cukru

  Tvarohový krém:

 6 vajec
150 g cukru
1 kg tvarohu
600 g kyselé smetany
 3 lžíce škrobu
 3 vanilkové cukry

  Jahodová omáčka:

 500 g jahodového kompotu
 2 lžíce škrobu 

Postup: 


 V mixéru rozdrtíme keksy, přidáme cukr a rozpuštěné máslou. Touto hmotou vyložíme dortovou formu a dáme ji do lednice ztuhnout.

V misce vyšleháme vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem, přišleháme tvaroh, kyselou smetanu a škrob. Hmotu vylijeme na ztuhnutý korpus a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi jeden a půl hodiny.

Potom troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme tam koláč asi hodinu pomalu vychladnout.

Vytáhneme ho z trouby a necháme dokonale vychladnout v pokojové teplotě a nakonec ho dáme na pár hodin  do lednice ztuhnout. Potom uvaříme jahodový kompot se škrobem a koláč jím polijeme.

Vložíme zpět do lednice ztuhnout. Potom opatrně odstraníme boky formy a koláč nakrájíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat