Suroviny:
Korpus:
2 hrníčky rozdrcených keksů
1/3 hrnečku rozpuštěného másla
1 a 1/4 hrnečku cukru
Tvarohový krém:
6 vajec
150 g cukru
1 kg tvarohu
600 g kyselé smetany
3 lžíce škrobu
3 vanilkové cukry
Jahodová omáčka:
500 g jahodového kompotu
2 lžíce škrobu
Postup:
V mixéru rozdrtíme keksy, přidáme cukr a rozpuštěné máslou. Touto hmotou vyložíme dortovou formu a dáme ji do lednice ztuhnout.
V misce vyšleháme vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem, přišleháme tvaroh, kyselou smetanu a škrob. Hmotu vylijeme na ztuhnutý korpus a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi jeden a půl hodiny.
Potom troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme tam koláč asi hodinu pomalu vychladnout.
Vytáhneme ho z trouby a necháme dokonale vychladnout v pokojové teplotě a nakonec ho dáme na pár hodin do lednice ztuhnout. Potom uvaříme jahodový kompot se škrobem a koláč jím polijeme.
Vložíme zpět do lednice ztuhnout. Potom opatrně odstraníme boky formy a koláč nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat