úterý 30. dubna 2013

Berušky


Suroviny:

1 balení trustového chleba
120 g taveného sýru
60 g máslo
6 ks rajčat
petrželová nať
15 ks černých oliv
kousek pórku nebo pažitky
Sardelová pasta
Postup:

Z trustového chleba vykrojíme kolečka, můžete i z jiného chleba nebo pečiva, záleží na vás.



Máslo a tavený sýr vyšleháme do pěny. Petrželovou nať nasekáme najemno, je lepší pažitka, ale pokud není, tak petrželová nať je taky dobrá.



Na kolečka chleba naneseme cukrářským pytlíkem pěnu a okraje obalíme v nasekané petrželové nati nebo pažitce.



Z rajčat nakrájíme křidélka. Na jednu stranu kolečka dáme černou olivu, dírou nahoru. Pak k ní me křidélka z rajčat tak, aby to vypadalo, že se beruška chystá odletět.



Odkrojíme kousek pórku (asi 5 cm) a po vlákně nařežte tyčinky – tykadla. Pokud máte pažitku, je to bez práce. Dvě stébla strčíme do otvoru v olivě. Ze sardelové pasty uděláme na křidélka tečky. Máme hotovo a netradiční pohoštění je na stole J



Žádné komentáře:

Okomentovat