* Těsto:
*
*
* 3 lyžice kakaa
* 100 ml oleje
* 100 ml mléka
* 2 ks celých vajec
* 3 ks velká jablka
* 1 lžíce sody bikarbony
* 1 káv.lžička perníkového koření, ale nemusí být můžete dát podle chuti skořici, vanilkový cukr…
Postup receptu:
Mouku, cukr, kakao, olej, mléko, vejce a perníkové koření zamícháme ve větší misce. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle, pokud nechceme, nemusíme je loupat, můžeme nastrouhat i se slupkou.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, vymastíme a moukou vysypeme plech. Jablka přimícháme do směsi, přidáme sodu bikarbonu a vše pořádně promícháme. Směs vylijeme na plech a uhladíme.
Koláč pečeme asi 30 minut a podáváme ke kávě. Na koláč můžeme
dát polevu, podle vlastní chuti, ale myslím, že čokoládová je nejlepší. Nebo
jen poprášíme moučkovým cukrem. Perník je výborný, vláčný a vydrží dlouho
čerstvý, pokud ho nesníme hned J
Žádné komentáře:
Okomentovat