úterý 30. dubna 2013

Rychlý jablkový perník

Suroviny
* Těsto:
* 300 g polohrubé mouky
* 200 g krystalového cukru
* 3 lyžice kakaa
* 100 ml oleje
* 100 ml mléka
* 2 ks celých vajec
* 3 ks velká jablka
* 1 lžíce sody bikarbony
* 1 káv.lžička perníkového koření, ale nemusí být můžete dát podle chuti skořici, vanilkový cukr…

Postup receptu:

Mouku, cukr, kakao, olej, mléko, vejce a perníkové koření zamícháme ve větší misce. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle, pokud nechceme, nemusíme je loupat, můžeme nastrouhat i se slupkou.



Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, vymastíme a moukou vysypeme plech. Jablka přimícháme do směsi, přidáme sodu bikarbonu a vše pořádně promícháme. Směs vylijeme na plech a uhladíme.




Koláč pečeme  asi 30 minut a podáváme ke kávě. Na koláč můžeme dát polevu, podle vlastní chuti, ale myslím, že čokoládová je nejlepší. Nebo jen poprášíme moučkovým cukrem. Perník je výborný, vláčný a vydrží dlouho čerstvý, pokud ho nesníme hned J

Žádné komentáře:

Okomentovat