Suroviny: 12 ks vajec
300 g vlašských ořechů
30 g mandlí (strouhaných, nebo mandlové lupínky)
300 g cukru
2 ks vanilkového cukru
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce rumu
mletá skořice
kůra z pomeranče
špetka soli
+ čokoládová poleva
30 g mandlí (strouhaných, nebo mandlové lupínky)
300 g cukru
2 ks vanilkového cukru
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce rumu
mletá skořice
kůra z pomeranče
špetka soli
+ čokoládová poleva
Postup:
V míse ušleháme se špetkou soli z bílků tuhý sníh.
Ve druhé míse vyšleháme žloutky, cukr a vanilkový cukr do pěny. Postupně přimícháme javorový sirup a mleté ořechy. Nakonec přidáme skořici, kůru z pomeranče a polovinu kypřícího prášku.
Obě hmoty opatrně smícháme.
Hmotu nalijeme do dortové formy (forma musí mít průměr minimálně 30cm) vymazané máslem a vysypané moukou (mandlovou, kukuřičnou, popřípadě strouhankou či kokosem).
Vložíme do trouby a pečeme cca 70 minut při 160 stupních celsia (záleží na trobě, já mám odzkoušeno takto).
Necháme vychladnout a vyjmeme z dortové formy.
Přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Vychladké nakrájíme a můžeme se do této dobroty pustit.
Žádné komentáře:
Okomentovat