úterý 30. dubna 2013

Sýrová roláda se špenátem

Suroviny

Náplň:

400 g listového mraženého špenátu (může být i čerstvý, ale ten musíme nejdříve tepelně upravit)
250 g másla 
250 g riccoty nebo tvarohu
3 stroužky česneku
sůl

Další  suroviny:

6-8 ks vajec vařených natvrdo
50 g uzeného lososa nebo sardelová pěna
50 g barevné masité papriky
500 g sýr eidam

Postup

Nejdříve si uděláme náplň. Změklé máslo riccotu nebo tvaroh, rozmrazený a vody zbavený špenát rozmixujeme do pěny. Dochutíme solí a prolisovaným česnekem, můžeme i dokořenit pepřem  popřípadě paprikou. 



Eidam nakrájíme na hrubší kostky, vložíme do mikroténového sáčku, dáme do misky s vodou a ohříváme v mikrovlnce nebo na sporáku tak dlouho, až se nám sýr rozpustí. Nebo jednoduše použijeme plátkový eidam, který rozložíme na pečící fólii nebo pečící papír tak, aby se okraje plátků vždy trochu překrývaly a dáme rozehřát do vyhřáté trouby, aby nám plátky změkli a spojili se. 



Na takto připravenou sýrovou placku namažeme rovnoměrně špenátovou náplň. Uložíme na ni do řádky vejde, papriku a losos, ale můžeme dát samozřejmě i něco jiného, záleží na naší fantazii.



A nyní pomalu rolujeme roládu na fólii, jemně přitlačíme rukou. Jakmile roládu srolujeme do konce, oba konce utáhneme, párkrát zatočíme, aby se nám roláda pěkně utáhla. Dáme na tác a vložíme do lednice minimálně na dvě hodiny ztuhnout. 



Vychladnutou roládu odbalíme a nakrájíme. Mžeme položit na plátky veky nebo jen tak na talířky a k tomu dát pečivo. Zbytek zabalíme do alobalu a můžeme uchovávat v lednici, vydrží tam klidně i týden, pokud se hned nesní J 



Žádné komentáře:

Okomentovat