Suroviny
Náplň:
400 g listového mraženého špenátu (může být i čerstvý, ale ten musíme nejdříve
tepelně upravit)
250 g másla
250 g riccoty nebo tvarohu
3 stroužky česneku
sůl
Další suroviny:
6-8 ks vajec vařených natvrdo
50 g uzeného lososa nebo sardelová pěna
50 g barevné masité papriky
500 g sýr eidam
Postup
Nejdříve si uděláme náplň. Změklé máslo riccotu nebo tvaroh, rozmrazený a vody
zbavený špenát rozmixujeme do pěny. Dochutíme solí a prolisovaným česnekem,
můžeme i dokořenit pepřem popřípadě
paprikou.
Eidam nakrájíme na hrubší kostky, vložíme do mikroténového sáčku, dáme
do misky s vodou a ohříváme v mikrovlnce nebo na sporáku tak dlouho,
až se nám sýr rozpustí. Nebo jednoduše použijeme plátkový eidam, který
rozložíme na pečící fólii nebo pečící papír tak, aby se okraje plátků vždy
trochu překrývaly a dáme rozehřát do vyhřáté trouby, aby nám plátky změkli a
spojili se.
Na takto připravenou sýrovou placku namažeme rovnoměrně špenátovou
náplň. Uložíme na ni do řádky vejde, papriku a losos, ale můžeme dát samozřejmě
i něco jiného, záleží na naší fantazii.
A nyní pomalu rolujeme roládu na fólii, jemně přitlačíme rukou. Jakmile
roládu srolujeme do konce, oba konce utáhneme, párkrát zatočíme, aby se nám
roláda pěkně utáhla. Dáme na tác a vložíme do lednice minimálně na dvě hodiny
ztuhnout.
Vychladnutou roládu odbalíme a nakrájíme. Mžeme položit na plátky veky
nebo jen tak na talířky a k tomu dát pečivo. Zbytek zabalíme do alobalu a
můžeme uchovávat v lednici, vydrží tam klidně i týden, pokud se hned nesní
J
Žádné komentáře:
Okomentovat