sobota 27. dubna 2013

Povidlový mřížkový koláč


Rychlý hrníčkový recept, jeden hrneček je 250 ml a celé máslo má 250 g.

Suroviny:

2 hrnečky polohrubé mouky
1/2 hrnečku moučkového cukru
1/2 másla
1/2 balíčku kypřícího prášku
1 vejce
4 lžíce kyselé smetany

+ povidla

Postup přípravy:

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny. Jenu rozválíme a dáme do vymazané a vysypané koláčové formy. Potřeme povidly.

Z druhé poloviny uděláme mřížku a pokud vám zůstane ještě kus těsta, udělejte ozdobný okraj.


Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů, asi 40 minut, dokud není koláč zlatavý.




Žádné komentáře:

Okomentovat