pondělí 1. dubna 2013

Chlupaté knedlíky


Suroviny: 750 g brambor
              250 g hrubé mouky
                  1 ks vejce
                     sůl

Postup:
 Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a přebytečnou vodu z nich vymačkáme.
 Do brambor přidáme sůl, vajíčko (můžeme dát jen žloutek, je to lepší) a tolik mouky, abychom vypracovali nepříliš řídké těsto (konzistence má být asi jako na halušky). Lžící namáčenou v horké vodě vykrajujeme kousky těsta, které házíme do vroucí vody.
 Promícháme, aby se nám nepřichytily na dně a pomalu vaříme cca 10 - 15 minut, podle velikosti. Hotové knedlíky plavou na povrchu. Pozor, aby se nepřevařily, ztrácejí pak na chuti.
 Po vytažení, knedlíky hned promastíme, aby se nám neslepily.
 Podáváme bu'd jako hlavní chod s osmaženou cibulí, slaninou a zelím.
 Nebo jsou také výborné jako příloha např. ke špenátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat