sobota 27. dubna 2013

Sýrová taška

Suroviny:

Těsto:

200 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1 žloutek
30 g másla
150 ml mléka
20 g droždí
špetka cukru
špetka soli

Ostatní:

200 ml kyselé smetany
1 střoužek česneku
čerstvý kopr
1 vejce
200 g eidamu
trocha sezamu
1 žloutek na potření

Postup přípravy:

Připravíme si kynuté těsto. Než nám těsto vykyne, smícháme hustou kyselou smetanu s vejcem, čerstvým koprem a prolisovaným česnekem, každý podle vlastní chuti.




Vykynuté těsto rozválíme ne tenký plát, potřeme ochucenou smetanou, posypeme na hrubo strouhaným sýrem a tašku zabalíme jako závin, který přeložíme na plech s pečícím papírem.


Necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovým semínkem. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 40 minut.


Taška je dost velká, takže můžeme udělat i dvě menší.


Po upečení má krásnu barvu. Kopr a česnek vám provoní celou kuchyni. Když taška vychladne, nakrájíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat