Těsto:
200 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1 žloutek
30 g másla
150 ml mléka
20 g droždí
špetka cukru
špetka soli
Ostatní:
200 ml kyselé smetany
1 střoužek česneku
čerstvý kopr
1 vejce
200 g eidamu
trocha sezamu
1 žloutek na potření
Postup přípravy:
Připravíme si kynuté těsto. Než nám těsto vykyne, smícháme hustou kyselou smetanu s vejcem, čerstvým koprem a prolisovaným česnekem, každý podle vlastní chuti.
Vykynuté těsto rozválíme ne tenký plát, potřeme ochucenou smetanou, posypeme na hrubo strouhaným sýrem a tašku zabalíme jako závin, který přeložíme na plech s pečícím papírem.
Necháme ještě
chvíli kynout, pak potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovým semínkem. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 40 minut.
Taška je dost
velká, takže můžeme udělat i dvě menší.
Po upečení má
krásnu barvu. Kopr a česnek vám provoní celou kuchyni. Když taška vychladne, nakrájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat