sobota 27. dubna 2013

Pivní rohlíky

Suroviny:

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
200 ml piva
1 lžíce sádla
1 lžíce soli
trocha cukru na kvásek
15 g droždí

Postup:

Vypracuje kynuté těsto, necháme 20 minut kynout, poté znovu propracujeme a dáme opět kynout na 45 minut. Droždí moc nedáváme, protože pivo podporuje kynutí těsta. Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 bochánků a každý bochánek pak vyválíme do tvaru oválu na tenko, ale ne až do konce, prostě tak, že jeden konec musí být hrubší.



Od té hrubší části srolujeme těsto a vyválíme rukou do tenka. Rohlíky zahneme a uložíme na plech, kde necháme skoro hodinu kynout pod utěrkou. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Rohlíky před pečením potřeme osoleným mlékem. Dáme do trouby a ihned snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme cca 20 minut do křupava.


Po upečení rohlíky přesuneme na mřížku, aby při chladnutí měli vzduch i zespodu a zůstaly křupavé.


Žádné komentáře:

Okomentovat